Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@16:12:12 GMT

تاریخچه و نقشه جامع شهر آبیک در ویکی آنا

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۶۸۹۸

تاریخچه و نقشه جامع شهر آبیک در ویکی آنا

نقشه جامع شهر آبیک را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا,آبیِک شهری در بخش مرکزی شهرستان آبیک استان قزوین ایران است.

آبیک شهری صنعتی و مهاجرنشین است و اقوام این شهر را می‌توان از پارس، آذری، تات، لر و گیلک نام برد.

از صنایع معروف آن کارخانه سیمان آبیک و معادن سنگ سبز و زغال سنگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملیات اجرایی شهر صنعتی آبیکنیز در سال ۱۳۸۵ خورشیدی آغاز شده‌است.
محله‌های تازه‌ساز شهر آبیک عبارت‌اند از شهرک خرم، شهرک قدس، کوی فرهنگیان، محله اداره برق و محله سپاه، شهرک بعثت، کوی سازمانی آمادگاه اصلی و عمومی آبیک.

آبیک شهری است زلزله‌خیز که در مسیر توسعه آتی مترو کرج - تهران قرار دارد. بزرگ‌راه تهران به قزوین وآبیک به چرمشهر و خط راه‌آهن تهران به تبریز نیز از کنار آبیک می‌گذرد.

آبیک شهری است زلزله‌خیز که در مسیر توسعه آتی مترو کرج - تهران قرار دارد. بزرگ‌راه تهران به قزوین و خط راه‌آهن تهران به تبریز نیز از کنار آبیک می‌گذرد.

روستای احمدآباد، محل زندگی و درگذشت دکتر محمد مصدق از توابع آبیک است. دیگر اماکن دیدنی پیرامون آبیک عبارت‌اند از مقبرهٔ رئیس‌المجاهدین، امام‌زاده علی شکرناب

این شهر همچنین دارای 5 دانشگاه به نام‌های دانشگاه بصیر و دانشگاه غیاث الدین جمشید کاشانی و دانشگاه مولانا و دانشگاه آبا و پیام نور است. تنها شهر دیگر در شهرستان آبیک، شهر کوچک خاکعلی است.

آلودگی شدید هوا ( ۵ برابر استاندارد) در نتیجه فعالیت کارخانه سیمان آبیک از مشکلات این شهرستان است.

رشد جمعیت شهر آبیک از دههٔ ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ برابر ۶۶۰% و از سال 1365 تا ۱۳۷۵ برابر ۱۹۰% اعلام شده‌است.

 این شهرستان از قطب‌های کشاورزی استان قزوین به‌شمار می‌آید و بالغ بر ۲۴ هزار هکتار کشت محصولات مختلف زراعی از جمله گندم، جو، ذرت (دانه‌ای و علوفه‌ای)، کلزا، یونجه و سایر محصولات دیگر در این شهر به عمل می‌آید. علاوه بر این، یکی از مراکز مهم برای پرورش دام و طیور در استان و حتی کشور به‌شمار می‌رود. کارخانه اکسیژن طاها نیز در سال 1384در این شهرپایه گذاری و در نیمه دوم سال 1386به بهره برداری رسید. این شهرستان از لحاظ ورزشی بیشتر در زمینه ی والیبال موفق میباشد شهر ابیک نیز از ابیک علیا و ابیک سفا شرچشمه و در گذر زمان با توجه به ساکن شدن مهاجرین استانهای شمالی .غربی رشد و ابیک امروز شکل گرفته است وجود سد انتقالی اب طالقان به این شهرستان در دوران گذشته موجب شده است این شهرستان به عنوان یکی از قطب های کشاورزی استان قزوین و کشور تبدیل شود از دیگر قابلیت های این شهرستان وجود شهرک صنعتی کاسپین . واحد های صنعتی ممتاز کشور مستقر در این شهرستان و وجود واحد های پرورش طیور که موجب شده شهرستان ابیک بیش از 8 درصد تخم مرغ و گوشت سفید مورد نظر کشور را تامین کند شهرستان ابیک در بحث اطلاع رسانی نسبت به شهرستانهای استان قزوین و همجواز در زمینه اطلاع رسانی وچاپ توزیع مطلبوعت محلی جایگاهی را به خود اختصاص دهد که وجود فعالیت دفتر خبری صدا و سیما مرکز قزوین از ابتدای سال 84 شمسی با 4 خبرنگار ،گزارشگر و تصویر بردار و فعالیت 45 خبرنگار حرفه ای در مطبوعات کشوری از دیگر ویژگیهای این شهرستان می باشد.

شهرستان آبیک در 50 کیلومتری شرق قزوین ،مرز بین استان قزوین و استان البرز واقع است و دو جاده ی ترانزیتی بسیار مهم ، یكی بزرگراه و دیگری جاده آسفالته قدیم تهران ، از كنار آن می گذرد . مركز آن شهر آبیك و دارای دو بخش به نام های مركزی و بشاریات و نیز پنج دهستان است . شهرستان آبیک ، از شمال شرقی به شهرستان ساوجبلاغ و شهر هشتگرد و از جنوب شرقی به شهرستان نظرآباد و از غرب به شهرستان البرز و شهر محمدیه متصل است.

شهرستان آبیک در دور اول تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهر تبدیل به شهرستان شد. از ویژگی‌های مهم این شهرستان می‌توان به وجود کارخانه‌ها و شرکت‌های دامداری از جمله کارخانه سیمان آبیک و کارخانه اکسیژن طاها اشاره کرد.

تاريخ پيدايش آبيك

حفاريهاي انجام گرفته توسط باستان شناسان در تپه هاي زاغه در غرب شهرستان نشان دهنده قدمتي در حدود 7500 سال است . درباره وجه تسميه آبيك در قديم به علت آب خوبي كه در اين منطقه وجود داشته و آب آن زبانزد مردم بوده به آب يك (آبيك) مشهور شده است .

قابليتهاي فرهنگي و اقتصادي

شهرستان آبيك به دليل برخورداري از شرايط اقليمي مناسب وجود اراضي حاصلخيز قابل كشت و نيز برخورداري از منابع آبي از جمله قطبهاي كشاورزي استان ميباشد و در فعاليتهاي صنعتي و معدني نيز اين اين شهرستان از توانايي هاي خوبي برخوردار بوده و مردان و زنان آن تلاش بسزايي درچرخه توليد اقتصادي داشته اند.

وجود سه راه ارتباطي - اتوبان قزوين كرج - جاده قديم كرج قزوين و راه آهن اين شهرستان را به استان تهران متصل نموده و با توجه به آب و هواي مناسب، توليد گوشت سفيد و قرمز و مراكز پرورش دام و طيور ، اقتصاد شهر را در سطح استان و كشور پويا نموده ، نيروگاه حرارتي 2000 مگاواتي شهيد رجايي نيز در جوار اين شهرستان از سمت غرب و كارخانه سيمان آبيك از سمت شرق قرار داشته و در ساخت صنايع دستي روستاها فعاليت خوبي را دارا مي باشند .

 

منبع: آنا

کلیدواژه: قزوین آبیک نقشه شهرها شهرستان آبیک استان قزوین شهر آبیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۶۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، بر بلوک‌بندی منطقه حادثه دیده ناشی از حریق امامزاده ابراهیم تاکید کرد و ادامه داد: باید تاریخچه حوادث رخ داده در این منطقه پیوست همه اقدامات آینده به ویژه در بخش ساخت و سازها باشد.

اسدالله عباسی امروز، ۱۴ اردیبهشت ماه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گیلان که با محوریت حادثه آتش سوزی شهرک امامزاده ابراهیم(ع) شفت برگزار شد، این اتفاق را ناگوار دانست که موجب خسارت دیدن جمعی از هم استانی‌ها شده و اظهار کرد: باید تاریخچه حوادث رخ داده در این منطقه پیوست همه اقدامات آینده به ویژه در بخش ساخت و سازها باشد.

وی با بیان اینکه شهرک امامزاده ابراهیم در سال های ۷۵، ۷۸، ۹۲، ۹۶ و اکنون ۱۴۰۳ شاهد آتش سوزی بوده است، افزود: اگرچه بعد از هر آتش سوزی سازه‌های جدید ساخته شده، اما باید همچنان به سمت ایمنی برویم.

استاندار گیلان از دستگاه‌ها خواست با محوریت فرمانداری پای کار رفع مشکل باشند و تصریح کرد: حضور فرماندار به همراه معاون و بخشداران در منطقه شیفتی باشد و حتما نظارت دقیق بر عملیات‌های کارشناسی و آواربرداری و صدور پروانه و... انجام گیرد.

عباسی با بیان اینکه ساخت و سازهای جدید به صورت بلوک‌بندی باشد و بین سازه‌ها فاصله ایجاد شود، تاکید کرد: اولویت در ساخت و ساز افراد کم برخوردار و بی‌خانمان و مددجو باشد، زیرا چنین افراد کل زندگی‌شان سوخته و با افراد دارا متفاوت هستند.

وی با اشاره به اهمیت اولویت و فوریت در مدیریت بحران، عنوان کرد: اسکان و تغذیه خانوارهای آسیب دیده در دستور کار باشد و اقلام مورد نیاز زندگی به آنان داده شود و در صورت لزوم، خانه ای را به صورت موقت اجاره کنند.

استاندار گیلان از نیروی انتظامی نیز خواست بر رفت و آمدها و نظم و امنیت منطقه نظارت داشته باشند و گفت: متولی ساخت و ساز در روستا بنیاد مسکن است و از هم اکنون مجوزها و پروانه‌های لازم صادر شود؛ البته افراد ساکن بومی می‌توانند با همکاری ادارات کل محیط زیست و منابع طبیعی از ظرفیت طرح هادی استفاده کنند؛ البته نسبت به ساخت و سازها در حریم رودخانه تجدیدنظر شود تا از حوادث آینده جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه در آواربرداری‌ها به حریم واحدها توجه و خط کشی شود، خاطرنشان کرد: خانوارهای ساکن دائم از خانوارهای ساکن موقت تفکیک شوند، زیرا برخی از افراد زندگی و شغل و درآمدشان را از دست داده‌اند و باید اقدام به راه اندازی بازارچه‌های موقت برای این افراد کنیم.

عباسی از فرمانداری خواست فضاهای مناسب برای اسکان را تعیین کند و یادآور شد: بدون اجازه فرمانداری هیچگونه چادری نصب نشود.

وی از سازمان بسیج سازندگی استان خواست نسبت به احداث خانه برای محرومین منطقه برنامه ریزی کند و گفت: اولویت در ساخت و سازها با افراد کم برخوردار بوده و از ظرفیت نهادهای حمایتی نیز استفاده خواهیم کرد.

استاندار گیلان بر بلوک‌بندی منطقه تاکید کرد و ادامه داد: برای هر بلوک ایستگاه آتش‌نشانی تعریف شود، زیرا منطقه حادثه خیز بوده و باید فاصله فنی بین ساختمان‌ها رعایت شود تا از حوادث آینده پیشگیری کنیم.

عباسی با بیان اینکه از ظرفیت بنیاد مستضعفان برای ساخت برخی از واحدها استفاده خواهیم کرد، یادآور شد: سازمان‌های بیمه‌گر در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کنند تا حق مردم اعمال شود.

وی با تاکید بر لزوم جلوگیری از تکرار این حادثه، بیان کرد: باید تصمیمات کارشناسی، علمی و قانونی مبنای عملکرد ما قرار گیرد و نقشه لازم را طراحی و اجرا کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند
  • تحویل ۱۱ دستگاه ادوات کشاورزی به بهره برداران شهرستان آوج
  • پیش‌نویس نقشه راه فرهنگی شاهرود تدوین شود
  • محور هراز و آزادراه تهران-شمال قفل شد
  • قلع و قمع ۴۱ بنای غیرمجاز در شهرستان قزوین
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • تفاهم‌نامه جامع فرهنگی تهران - باکو مجدد امضا شود